11/02/2011

Traducció de la web oficial: tempesta a Salvador de Bahia.

Salvador de Bahia pateix, desde aquesta darrera nit, un inhabitual episodi meteorològic que posa a prova els regatistes que encara són a la mar i que somien amb acabar una edició de la Charente-Maritime/Bahia Transat 6,50 excepcionalment dura.


Una gran depressió està bloquejada al nord del Brasil. Està estancada, empresonada per zones d’altes pressions i genera al seu Est un fort corrent de vent orientat al  Sud Sud-Est, que es creua a l’itinerari dels solitaris que s’acosten a Bahia. Aquest fenòmen està molt localitzat al nivell de la badia de Todos los Santos.

Els solitaris s'hi enfronten bruscament, a aproximadament 50 milles al Nord de Bahia. Troben una curta fase de transició sense vent: una mena de dorsal que fa d'unió amb el règim d’alisis ben establert al sud del Brasil.

Aquestes  penoses condicions esperen als skippers solitaris el 20e dia d’esforç; el tan alabat sol brasileny és absent, i una pluja tropical mulla copiosament la Bahia.

El vent mig és de 25 nusos, amb 35 a les ratxes i desordena l’oceà contra les proes, obligant als solitaris que s’acosten a acabar cenyint, i fent virades, proa a una onada creuada amb crestes de més de 3 metres.

La travessa de la badia cap a la línia d’arribada es fa amb  molt de vent, amb un rumb totalment desbocat, sota tormentí (vela que es posa quan hi ha tempesta).

Després d’un immens bord, amurats a babor des de l’Equador, que ha  fet patir enormement arboradures, derives i  timons, el pas, de cop,  a un règim de cenyida i de virades amb vent, multiplica els riscos de trencament de materials, tant temuts pels  navegants, que ja estan tan  cansats.

Aquestes condicions són les que l’Aleix s’està trobant, quan,al track de les 11 hores TU d’avui dimecres, està navegant a unes 40 milles de l’arribada.

_________________
 
Salvador de Bahia sufre, desde la última noche, un episodio meteorológico no habitual, que pone a prueba a los regatistas que todavía están en el mar y que sueñan con terminar una edición de la Charente-Maritime/Bahia Ttransat 6,50 excepcionalmente dura.
Una gran depresión está bloqueada al norte de Brasil. Está estancada, prisionera entre zonas de altas presiones y que genera en su Este una fuerte corriente de viento orientado al Sur-Sureste, que se cruza con el itinerario de los navegantes solitarios que se acercan a Bahia. Este fenómeno está muy localizado en la zona de la Bahía de Todos los Santos.

Los solitarios se enfrentan bruscamente al fenómeno, aproximadamente a 50 millas al Norte de Bahia. Se encuentran con una corta fase de transición sin viento: una especie de dorsal que hace de unión con los alisios establecidos en el sur de Brasil.

Estas penosas condiciones esperan a los skypers solitarios en el 20º día de regata; el tan alabado sol brasileño brilla por su ausencia y una lluvia tropical moja copiosamente la bahía.

El viento medio es de 25 nudos, con ráfagas de 35 nudos, lo cual desordena el océano contra las proas de las embarcaciones y obliga a los navegantes que se acercan a Bahia a acabar ciñendo y haciendo bordos de cara a una ola cruzada de más de tres metros.

La travesía de la bahía hacia la línea de llegada, pues, se hace con mucho viento y con un rumbo totalmente desbocado, con vela de tormenta.

Después de un inmenso bordo desde el Ecuador, amurados a babor, que ha hecho sufrir arboladuras, derivas y timones, el paso brutal a un régimen de ceñida y de viradas constantes con mucho viento, multiplica el riesgo de roturas, tan temido por los navegantes, que llegan cansados.

Éstas son las condiciones  que se encuentra Aleix, cuando en el track de las 11h TU de hoy, miércoles, está navegando a unas 40 millas de la llegada.

No hay comentarios: